Wij zijn Luc Aben & Erna Kuipers en wonen in Steenbergen. Een stadje in West-Brabant tussen Roosendaal en Bergen op Zoom, een half uurtje onder de rook van Rotterdam. In 1994 deed de eerste Dalmatische hond haar intrede in ons huishouden en met haar ontstond de passie. Onze kennelnaam Namara’s is sinds 1996 geregistreerd bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

Ons eerste nestje
Is dan ook geboren in 1996 en dat was een ongelofelijk mooie ervaring. Uiteraard waren we zo groen als gras en moesten wij nog veel leren. Omdat het eerste nestje niet zo goed uitpakte als gehoopt was er werk aan de winkel en begon het leren in sneltreinvaart en is dat ook nooit meer opgehouden. Ons doel is om Dalmatische honden te fokken die voldoen aan de rasstandaard zoals beschreven door de F.C.I., maar de grote focus ligt op gezonde en lieve Dalmatische honden te fokken die voor veel plezier en vreugde kunnen zorgen in de gezinnen waarbij ze leven.

Door de jaren heen
hebben we een aantal cursussen gevolgd en met regelmaat wonen we nog steeds lezingen en/of workshops bij. KK1, KK2, en het honden- en kattenbesluit zijn gevolgd, dit om meer van de hond an sich te weten te komen en ons steeds beter voor te kunnen bereiden op het behalen van onze doelen. Erna heeft jarenlang (bestuurs) functies vervuld binnen de rasvereniging en sinds enkele jaren heeft ze zitting in de Kynologische Commissie van de Dalmatier Club Nederland (DCN). Ook neemt ze regelmatig deel aan internationale discussie groepjes omtrent de gezondheid van honden in het algemeen en de Dalmatische hond in het bijzonder.

Onze hondenfamilie
Heeft de voorbijgaande jaren nog wel eens geschommeld in aantal en op dit moment maken 11 Dalmatische honden deel uit van ons leven. De oudste is inmiddels 14.5 jaar en de jongste is net geboren.

Wij hopen u op onze website heel veel te kunnen vertellen over onze honden en ons doel/missie/focus. Mocht u nog vragen hebbe, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij vertellen u graag over onze honden.

Luc Aben & Erna Kuipers